Авторизация
Регистрация

Автономні моделі Hyundai обладнають радарами інтелектуального типу Metawave

Радары интеллектуального типа Metawave

Інвестиційне венчурне підприємство Hyundai CRADLE оголосило про своє бажання вкласти гроші в розробку інтелектуальних радарів, які будуть використані в автономних авто.

Автономні моделі Hyundai обладнають радарами інтелектуального типу Metawave

Інвестиційне венчурне підприємство Hyundai CRADLE оголосило про своє бажання вкласти гроші в розробку інтелектуальних радарів, які будуть використані в автономних авто. Інвестування пройде на користь компанії Metawave Corporation. Вона спеціалізується на удосконаленні радіообладнання. У цьому процесі фахівці використовують метаматеріали: по суті, це звичайні матеріали, але які мають особливі електромагнітні характеристики, які неможливо зустріти в природі. Також для створення радарів нового покоління буде використаний штучний інтелект.

Hyundai особливо ретельно підходить до розробки і вибору технологій, які будуть використані в автономних моделях. Радар високої продуктивності Metawave здатний здійснювати тривимірну візуалізацію даних. Цим дана технологія і зацікавила представників Hyundai.

 

«У радарі використані новітні алгоритми ідентифікації об'єктів і визначення їх типу. Ця технологія стане справжнім проривом, адже вона має на увазі використання штучного інтелекту, який підвищує точність розрахунків і їх дозвіл », - заявив Джон Су, віце-президент компанії Hyundai CRADLE.

Система отримання інформації в сучасних автономних моделях складається з наступних компонентів: радар, 3 датчика, LiDAR і камера. Відеокамера являє собою датчик з граничним дозволом, але вона не бачить об'єкти, що знаходяться далі 50 метрів від авто. LiDAR збільшує цю відстань до 150 метрів, забезпечуючи високоякісну картинку. Ефективність роботи камери і LiDAR знижується під впливом брудного дорожнього покриття і погані погодні умови. Радар же влаштований таким чином, що він ідентифікує об'єкти на великих відстанях і не піддається негативному впливу зовнішніх факторів. Однак він не розрахований на охоплення широких кутів далеко - дозволу радара не вистачає для того, щоб ефективно розрізняти об'єкти. Радар отримує таку можливість тільки при використанні дорогих мікросхем і безлічі антен. При цьому система б споживала надмірно багато енергії, що робить її використання неефективним заходом.

Платформа Metawave WARLORD використовує всього одну антену, яка «розгалужує» промінь на всі боки. Вона застосовує алгоритми штучного інтелекту, програму навчання, а також «олівцеві» промені для визначення об'єкта. Після цього хмари точок направляються в Sensor Fusion. Це інформаційний комплекс, який отримує дані від датчиків всіх типів. Він дає можливість системі мати максимально повне уявлення про навколишнє оточення.

 

Маха Акура, генеральний директор Metawave сказала наступне: «Отримання інвестицій від компанії Hyundai - це значуща подія в історії нашої компанії. Крім того, даний факт підтверджує, що радар WARLORD - перспективний проект. Команда розробників Metawave, що створює продукти на базі метаматеріалів і мікрохвиль, домоглася чудових результатів: ми першими створили електронно-скановану матрицю з використанням метаматеріалів, яка забезпечує ефективне автономне рух і працює на частоті 77 ГГц. Дана технологія стане незамінним помічником для компанії Hyundai при розробці повністю автономних моделей ».

Metawave-технологія

Metawave розробляє платформи для бездротових технологій різного типу, які призначені для вирішення певних завдань, що стоять перед системами зв'язку і зондування. Ці системи функціонують на частоті mm-wave. Використовуючи сучасні розробки, компанії вдалося збільшити продуктивність системи, а також значно спростити її архітектуру. Технології SABER і WARLORD зменшують витрати як для постачальників, так і для кінцевих споживачів.

 

Створення автономного авто від компанії Hyundai

У січні 2018 року компанія Hyundai оголосила про початок співпраці з Aurora. Це лідер ринку автономних технологій. Мета даної співпраці - випустити на ринок автомобілі автономного типу Hyundai до 2021 року. Одним з результатів кооперації став пробіг кросоверів Hyundai NEXO, обладнаних автопілотом, який пройшов в лютому нинішнього року. Даний захід наочно продемонструвало всі достоїнства нової системи передачі інформації 5G і технології автономного водіння четвертого рівня. Автомобілі вирушили з Сеула і доїхали до міста Пхенчхан. У процесі поїздки NEXO розвивали швидкість до 110 км / год - це швидкісний ліміт на території Південної Кореї. Автомобілі продемонстрували відмінні «навички» перестроювання, обгону та проїзду різних перехресть. ADAS ефективно ідентифікувала пішоходів, визначала колір сигналу світлофорів і розрізняла дорожні знаки. Організатори влаштували автомобілів випробування: вони проїхали через тунель довжиною в кілька кілометрів, де GPS-сигнал значно слабшає. NEXO чудово впоралися з поставленим завданням, використовуючи лише зовнішні датчики.

Автомобілі Hyundai можна придбати на найвигідніших умовах, скориставшись кредитною програмою Hyundai Finance, докладніше Ви зможете ознайомитися за посиланням.

За подробицями звертайтеся до консультантів автоцентру «Паритет».

Всі переваги до Ваших послуг:

зручність вибору і випробування автомобіля - тест-драйв *;
вигідні кредитні та лізингові програми, послуги - «Trade-in»;
зручне територіальне розташування - карта;
працюємо без вихідних: ПН-СБ з 9:00 до 19:00; ВС c 10:00 до 18:00;
комфортна зона відпочинку клієнтів: Lounge zone, Free WiFi, TV, Video, Coffee;
можливість безготівкової оплати і спеціальні умови розстрочки;
13 років гарантованої якості надання послуг.
* Послуга надається за бажанням клієнта і при наявності автомобіля для тест-драйву (пробна поїздка).

Автоцентр «Паритет» є офіційним дилером HYUNDAI в Україні. Клієнтоорієнтована стратегія, високий рівень професіоналізму та багаторічний досвід роботи дозволяють надати нашим Клієнтам кращі умови придбання та сервісного обслуговування автомобілів марки HYUNDAI. Автосалон представляє широкий модельний ряд автомобілів HYUNDAI, послуги тест-драйву, trade-in, спеціальні програми кредитування і лізингу, а також найвигідніші цінові та акційні пропозиції. Сервісний відділ автоцентру сертифікований згідно стандартів Hyundai Motor Company і надає весь комплекс послуг сервісного обслуговування і ремонту автомобілів HYUNDAI. У відділі запасних частин завжди в наявності широкий асортимент аксесуарів і додаткового устаткування, здатний задовольнити будь-які побажання клієнта.

Ми робимо все, щоб володіти автомобілем HYUNDAI було просто і зручно, протягом всього терміну його експлуатації!

Приєднуйтесь до офіційних спільнот «Паритет» в Facebook, Instagram, Google+ і YouTube

Ми використовуємо файли cookies для покращення Вашого досвіду на нашому сайті. Щоб дати згоду на використання файлів cookies, натисніть кнопку Прийняти.