Авторизация
Регистрация

Hyundai Veloster: дебют нового покоління в Детройті

Veloster Turbo 2018

Компанія Hyundai представила громадськості нове покоління купе Veloster. Сталося це 15 січня на автосалоні NAIA-2018. Крім базової версії трьохдверного авто, Hyundai презентували також турбований варіант - Veloster Turbo. Нова модель відрізняється оновленим дизайном, а також вдосконаленими системами безпеки.

Компанія Hyundai представила громадськості нове покоління купе Veloster. Сталося це 15 січня на автосалоні NAIA-2018. Крім базової версії трьохдверного авто, Hyundai презентували також турбований варіант - Veloster Turbo. Нова модель відрізняється оновленим дизайном, а також вдосконаленими системами безпеки.

 

Майк О'Брайен, віце-президент компанії заявив: «Наше нове авто має ряд важливих переваг: більш яскравий зовнішній вигляд, ніж у попередньої моделі, вдосконалену динаміку, нові інтерактивні функції. Veloster сподобається молоді, а також автолюбителям, молодим в душі. Hyundai сподівається, що оновлене спортивне купе, що володіє чудовим дизайном і видатною динамікою, не залишить байдужим сегмент прогресивних покупців ».

Унікальні елементи дизайну

Veloster зберіг незвичайну і примітну форму 3-дверного купе спортивного плану. Однак новинка зазнала також деякі зміни. У моделі з'явилася радіаторна решітка Cascading Grille (версія Turbo має збільшені осередки), великі бампери на передній частині і на задній, головні фари зі світлодіодами. Фахівці потрудилися також над формою капота: вона сприяє поліпшеній аеродинаміці, відводячи потоки повітря під час руху. З цією ж метою була змінена передня стійка: у моделі Veloster вона трохи збільшена і нахилена назад.

Відрізняється автомобіль також контрастною забарвленням даху - вона робить дизайн моделі більш ефектним і привабливим. Ліхтарі, розташовані ззаду, виконані у вигляді бумерангів. Їх контури злегка «зачіпають» задню стійку.

Базова комплектація Veloster оснащена легкосплавними дисками діаметром в 17 дюймів. Є можливість опціонально вибрати 18-дюймові варіанти, що володіють особливим дизайном спиць. Турбо-версія оснащується вихлопними трубами, які мають подвійні патрубки.

Нова модель отримала вдосконалену приладову панель, оснащену Head-Up монітором. Центральна панель порадує власника екраном діаметрів в 8 дюймів. Дисплей підтримує інтерфейси системи Android: Auto і CarPlay. Крім того, він відрізняється наявністю навігаційної системи. Veloster має ергономічні крісла і багатофункціональне рульове колесо.

Кожен варіант комплектації автомобіля буде мати власну колірну гамму салону і матеріали оформлення. Veloster відрізняється більшою практичністю, якщо порівнювати його з попередником: він володіє багажником об'ємом в 564л.

Трансмісії і мотор

Нові варіанти купе від компанії Hyundai будуть оснащуватися двома моторами.

Перший - бензиновий 2-літровий атмосферний агрегат. Потужність двигуна - 147 кінських сил. Крутний момент дорівнює 179 Н · м. Мотор має систему прямого вприскування бензину, а також впускним трактом з можливістю регулювання. Двигун функціонує з шестиступінчастою коробкою передач (механіка або автомат).
Турбо-варіант оснащується 1,6-літровим бензиновим Gamma-агрегатом. Потужність - 204 кінських сили. Крутний момент може бути збільшений в режимі overboost з 264 до 274 Н · м. На вибір є дві коробки передач: роботизована КПП на сім ступенів з двома зчепленнями і опцією SHIFTRONIC, а також класична коробка на 6 ступенів (механіка). Роботизована версія відрізняється наявністю пелюсток зміни передачі, які розташовані під рульовим колесом.
Кожен варіант комплектації автомобіля буде оснащений системою TVC. Це система контролю векторної тяги, яка в автоматичному режимі розподіляє крутний момент між усіма колесами. При цьому TVC враховує якість дороги.

Турбо-модифікація отримає передню підвіску McPherson, що володіє циліндр-пружинами, 24-міліметровим стабілізатором і амортизаторами газового типу.

Оновлені системи безпеки

Нова модель буде оснащена шістьма подушками. Крім того, безпеку гарантують такі компоненти:

система екстреної зупинки перед перешкодою;
визначення об'єктів, що знаходяться в «сліпих» зонах;
детектор рівня втоми водія;
система, що утримує авто в центральній частині обраної смуги руху.
Крім того, Veloster отримає:

систему зміни далекого і ближнього світла в автоматичному режимі;
круїз контроль;
систему утримання транспортного засобу в стабільному положенні.
Veloster буде проводитися, починаючи з березня цього року на південнокорейському заводі. Запуск продажів анонсований на 2-ий квартал. У нашій країні Veloster можна буде придбати в червні. Ціна авто поки невідома. Інформація про вартість з'явиться ближче до моменту випуску Veloster в продаж.

Ми використовуємо файли cookies для покращення Вашого досвіду на нашому сайті. Щоб дати згоду на використання файлів cookies, натисніть кнопку Прийняти.