Авторизация
Регистрация

Фахівці компанії Hyundai розробили «цифровий ключ», призначений для автомобілів

Специалисты компании Hyundai разработали «цифровой ключ», предназначенный для автомобилей

Представники компанії Hyundai Motor Group оголосили про завершення розробки технології цифрового ключа.

Технологія дозволяє розблокувати автомобіль і завести двигун за допомогою програми на мобільному телефоні. За словами фахівців Hyundai, цифровий ключ стане чудовою альтернативою фізичній ключу. Доступ до автомобіля зможуть мати чотири людини. Щоб отримати ключ цифрового типу, необхідно завантажити спеціальне програмне забезпечення на мобільний телефон. Під час активації ключа авто визначає, який з власників його використовував, і налаштовує автомобіль під даної людини.

Специалисты компании Hyundai разработали «цифровой ключ», предназначенный для автомобилей

Глава групи електронних розробок компанії Хо Ю зазначив наступне: «Нова технологія буде дуже корисним величезній кількості споживачів. Цифровий ключ - це ще один крок на шляху до комфортного спільного використання автомобілів. Ми будемо і далі працювати над розробкою нових способів застосування даної технології ».

Функції цифрового ключа

Отримати ключ можна, завантаживши відповідне ПО на свій пристрій. Його активація відбувається за рахунок використання технології NFC. Автомобіль ідентифікує телефон, що знаходиться поблизу, і надає людині доступ. Датчики, які сканують смартфон перед входом в салон, знаходяться на ручках водійських і передніх пасажирських дверей. Датчик запуску мотора розташований біля порту бездротової зарядки. Запуск двигуна здійснюється за допомогою телефону під впливом і датчика NFC, а також натискання відповідної кнопки на приладовій панелі.

Бортовий комп'ютер автомобіля зберігає індивідуальні настройки для кожного з користувачів. Після сканування ключа відбувається автоматичне зміна опцій: положення дзеркал, установки дисплея, аудіосистеми і так далі.

Для управління системами на відстані також можна застосовувати цифровий ключ. Контроль здійснюється за рахунок використання технології Bluetooth Low Energy. Перелік функцій, якими можна керувати за допомогою цифрового ключа, буде з часом розширюватиметься. У планах - контроль над автономної паркуванням. Приклад використання технології таким чином вже був продемонстрований в концепті Le Fil Rouge.

Рівні застосування технології

Для кожної людини можна налаштувати свій рівень доступу до функціоналу авто. Власник має можливість активувати тривале використання автомобіля або ж тимчасове - наприклад, при оренді транспортного засобу. Приклад обмеженого рівня доступу - можливість кур'єра відкрити багажник автомобіля

Дану технологію планують посилено популяризувати. Як тільки вона стане більш поширеною серед автолюбителів, цифровий ключ поліпшать для комфортної оренди авто. Цифровий ключ отримає опцію оповіщення про виїзд за зазначену зону на карті, а також про перевищення швидкісного обмеження.

Компанія Hyundai буде використовувати технологію в своїх продуктах починаючи з кінця 2019 року.

Ми використовуємо файли cookies для покращення Вашого досвіду на нашому сайті. Щоб дати згоду на використання файлів cookies, натисніть кнопку Прийняти.