Авторизация
Регистрация

Зустрічаємо SEVEN: позасегментний позашляховик Hyundai

SEVEN – відображення свого бачення автовиробника у сфері автономної мобільності.

На американському автосалоні AutoMobility, який пройшов у Лос-Анджелесі, публіці було представлено новий концепт спортивного електрокросовера SEVEN.

Крім SEVEN, було презентовано IONIQ 5, який дебютує на ринку Сполучених Штатів, та вантажні авто, що працюють на водні – XCIENT.

SEVEN є продовженням концептів 45 (2019 рік) та Prophecy (2020 рік). Новинка є новою гілкою розвитку бренду IONIQ. Розробляючи даний продукт, виробник ставив за мету випустити футуристичний електричний автомобіль на акумуляторах BEV власного виробництва. У творців був вибір: визначити як орієнтири вже існуючі норми в галузі або наголосити на інноваційних технологічних і дизайнерських рішеннях. Перевага була віддана другому варіанту.

Крім усього іншого, SEVEN – ще й доказ те, що виробник так само націлений на виконання одного зі своїх завдань: досягнення нульового рівня викидів до 2045 року.

Хосе Муньос, президент і гендиректор північноамериканського підрозділу Hyundai, сказав наступне: «SEVEN – це наш новий концепт, який служить уособленням творчих ідей бренду та бажання досягти нових висот у сфері електрифікованої мобільності. Водії, безперечно, отримають величезне задоволення, користуючись потужним екологічним двигуном, інноваційним дизайном, новітніми технологіями безпеки.

IONIQ – бренд Hyundai, який відображає бачення виробника мобільності майбутнього

Кожне авто, випущене під логотипом IONIQ – це впровадження нових, надзвичайно сучасних технологій у повсякденну рутину водіїв. SEVEN – яскравий приклад втілення у життя даної ідеології. Його можна назвати «інноваційним простором на колесах», оскільки автомобілі, побудовані на його базі, матимуть видатні технічні властивості і найсучасніший інтер'єр.

Томас Шемер, глобальний директор з маркетингу та віце-президент компанії, зазначив: «Як ви знаєте, наше кредо – «Прогрес заради людства». IONIQ ідеально відображає подібні прагнення компанії. Ми прагнемо змінювати світогляд власників електрокарів, усуваючи обмеження та надаючи їм все нові та нові можливості. Наш підхід людиноцентричний. Кожен власник новинки зможе переконатись у цьому на практиці».

Візуальна потужність та аеродинаміка – нова комбінація в електрокарах

Концепт SEVEN створено на базі платформи, спеціально розробленої для електричних автомобілів, – Electric-Global Modular (E-GMP). Вона дає можливість виробнику створювати абсолютно нові продукти, оскільки має плоску підлогу і подовжену колісну базу. Нові враження власникам гарантовано.

SEVEN відрізняється від загальноприйнятого усередненого образу кросовера: він має чистий аеродинамічний силует. Відхід від типових рішень в екстер'єрі підтверджує низький передній край капота, довга колісна база та контур даху, що обтічний. Цей силует зроблений таким чином, щоб він гармонійно поєднувався із потужним зовнішнім виглядом кросовера.

Творці також наголосили на динамічності. Колеса автомобіля оснащені рухомими інтегрованими повітрозабірниками, які автоматично відкриваються та закриваються. При цьому враховується потреба автомобіля в охолодженні гальмівної системи та низькому опору під час руху.

Образ новинки впізнаємо навіть уночі. У тому числі завдяки фарам ParametricPixel, які вже стали візитівкою бренду. Дизайнери розробили чудове поєднання аналогового та цифрового стилів. Назва фар дає зрозуміти, що, працюючи над автомобілем, творці брали до уваги кожен піксель.

Ще одна інновація: інтер'єр преміального рівня у лаунж-стилі

Творці багато уваги приділили інноваційним рішенням у внутрішньому просторі. Результат – свобода водіїв, якої вони ніколи не мали раніше. Hyundai інтегрували в авто технології, які дозволили змінити розташування коліс та збільшити базу на 3,2 метри.

Рівна підлога також надала нові можливості. Наприклад, вдалося розробити більш мобільне внутрішнє компонування. Входити в салон автомобіля можна з безпрецедентним комфортом, оскільки конструкція не передбачає наявності бічних стояків. Вперше потрапляючи до авто, людина відразу бачить: це щось інше.

SEVEN – відображення бачення автовиробника у сфері автономної мобільності. Водій може за бажання висувати пульт керування, вбудований у сидіння. Його можна сховати, якщо, наприклад, авто стоїть. Загалом, якщо автомобіль знаходиться в припаркованому стані, внутрішній простір можна легко «перепрофілювати» на комфортну лаунж-зону. 

SEVEN відрізняється від класичних кросоверів розташуванням сидінь. Вони мають коліщатка, а сам автомобіль ще й оснащений фігурним сидінням, що нагадує диван. Водій може змінювати їх розташування, враховуючи свій тип керування автомобілем або активацію автономного режиму їзди.

Концепт передбачає наявність багатьох пристроїв, які можуть бути налаштовані під кожного пасажира. Це і є орієнтування на людину, згадану вище. Те, як користувачі налаштовуватимуть пристрої під себе, надасть Hyundai безцінну інформацію про їх переваги. Ці дані будуть використані для розробки наступних продуктів автовиробника.

Автомобіль оснащений рухомою центральною консоллю Universal Island. У ній використано графічний багатофункціональний інтерфейс Smart Hub. Його можна трансформувати, створюючи комфортний простір для водія та пасажирів. Доповнюють атмосферу затишку ліхтарі, вбудовані у двері, що світяться приємним, «м'яким» синім кольором.

Під час руху водію та пасажирам гарантована свіжість. По-перше, завжди можна освіжитися прохолодним напоєм, що стоїть у мініхолодильнику. По-друге, можна освіжити взуття завдяки спеціальному модулю.

У дах авто інтегрований дисплей панорамного типу. На ньому можна дивитися візуальний контент під час подорожей. Крім того, екран змінює загальну атмосферу всередині салону, значно підвищуючи комфорт людей та збільшуючи задоволення від подорожі.

Ось яку думку висловив Санг Юп Лі, старший віце-президент Hyundai: «Розробляючи цей концепт, ми вирішили відійти від усталених технологічних та дизайнерських рішень. Ми створюємо нову концепцію електричних кросоверів. SEVEN – це і втілення всіх переваг автомобілів категорії SUV, та інтегрована унікальна аеродинамічна форма, яка є нашою розробкою. Під час поїздки в цьому автомобілі кожен пасажир відчуватиме буквально сімейний затишок».

Екологічність та гігієнічне середовище

Одне з нинішніх завдань Hyundai – розробка автомобілів, які були б безпечними як для людей всередині, так і для навколишнього середовища. Під час розробки SEVEN використовуються виключно екологічно чиста сировина. Крім того, авто оснащується відповідними технологіями: наприклад, системою стерилізації UVC та системою повітряної циркуляції The Hygiene Airflow System.

Для створення деталей салону використовуються безпечні, перероблені матеріали, що відрізняються бездоганною екологічністю. Кузов авто покривається біофарбою, що має такі ж властивості. З відновлюваних джерел робляться інтер'єрні фарби, клеї, біосмоли, килимки. Такий підхід до виробничого процесу мінімізує обсяг шкідливих викидів.

Чистоту поверхонь усередині автомобіля гарантує тканина, яка обробляється гігієнічно, а також мідь, що активно використовується Hyundai.

Автомобіль оснащується системою циркуляції повітря, яку можна порівняти з технологіями, що застосовуються в цивільній авіації. Ця система працює і в момент руху, і якщо автомобіль стоїть на місці. Завдання технології – мінімізувати перехресне повітряне забруднення, а також розділяти потік повітря між пасажирами, що знаходяться позаду та спереду.

Система стерилізації UVC включається після виходу людей із авто. Вона знищує шкідливі мікроорганізми за рахунок роботи ультрафіолетових ламп. Також відбувається точкова дезінфекція у відділеннях для особистих речей, на задньому дивані та у центральній консолі.

Запас ходу в 500 км та видатна продуктивність

Платформа, на якій виготовляється концепт, забезпечує автомобілю підвищений запас ходу та високу швидкість заряджання акумулятора. У разі використання зарядного пристрою на 350 кВт авто заряджається з позначки 10% до 80% близько 20 хвилин.

500 км запасу ходу – це не фінальна цифра. Hyundai працює над збільшенням даного показника.

Ми використовуємо файли cookies для покращення Вашого досвіду на нашому сайті. Щоб дати згоду на використання файлів cookies, натисніть кнопку Прийняти.