Авторизация
Регистрация

Компанія Hyundai Motor внесла низку змін до успішного електричного позашляховика Kona Electric

Обновленный вариант Kona Electric

Оновлений варіант Kona Electric зазнав змін в дизайні та технологіях. Виробник поставив собі за мету зробити авто ще більш зручним у використанні та ефективним в русі.

Kona Electric був випущений на ринок у 2018 році. За два роки автомобіль перевершив своїми продажами всі сподівання. Запорукою успіху став ефектний зовнішній вигляд, великий запас ходу та потужність кросовера. Починаючи з 2018 року у світі було продано 120 тисяч екземплярів. На європейський ринок припало 53 тисячі.

Знаковим місяцем для моделі став серпень. Три електрокари Kona Electric проїхали 1026 км на одному заряді. Сталося це на німецькому Лозіццінгрі. Даний показник став рекордним. У січні авто дісталося до точки в 5731 метра в Тибеті. Це стало приводом для внесення кросовера до Книги рекордів Гіннеса – «За найбільшу висоту, яка була досягнута за кермом електромобіля».

Оновлений варіант Kona Electric

Це не весь перелік відзнак Kona Electric. TopGear визнавали електрокар «Кращим сімейним автомобілем компактного типу», Auto Express New Car Awards віддали моделі перемогу в номінації «Доступний електрокар року». Були відзначені й двигуни автомобіля: мотори увійшли до списку кращих від WardsAuto 10 у 2019 році.

У березні 2020 року було оптимізовано виробництво. Kona Electric «переїхав» на завод в Чехії, що дозволило зменшити час очікування клієнтами своїх авто.

Оновлений кросовер отримав зміни в зовнішньому вигляді, був оснащений новітніми технологіями та найбільш ефективними опціями безпеки.

Андреас-Крістоф Хофман, віце-президент компанії, сказав наступне: «У 2018 році, випустивши Kona Electric, ми бажали зробити великий крок у напрямку електромобільності. Нам це вдалося зробити. Даний кросовер є втіленням принципу компанії «нуль викидів». При цьому модель повністю задовольняє власника системами допомоги, передовими опціями безпеки. Дане авто популярне та бажане».

Лаконічний сучасний дизайн

Екстер’єр зазнав низки змін, які можна назвати сміливими. Була використана комбінація лаконічності та обтічності форм. Оновлений кросовер неодмінно буде привертати до себе увагу в потоці автомобілів.

Передній бампер відрізняється асиметричністю зарядного порту та відсутністю радіаторної решітки. Ефектності дизайну надають нові світлодіодні ходові вогні.

Були залишені накладки заднього бамперу, які гарантують автомобілю впізнаваність. Зовнішнє освітлення доповнюється продовгуватими задніми ліхтарями, які гармонізують з передніми вогнями.

Оновлений варіант Kona Electric

Кросовер Kona Electric отримав 9 нових варіантів кольору. Також можна замовити контрастне фарбування даху в чорному або білому кольорі.

Дизайн інтер’єру, сучасні мультимедійні опції

Kona Electric вперше отримав цифрову панель приладів з діагоналлю 10,25 дюйма. Крім того, автомобіль оснащений 10,25-дюймовим сенсорним екраном с функціями навігації, відео та аудіо. Найсучасніша мультимедіа-система надасть водієві та пасажирам все необхідне для зручності: від сервісів Hyundai LIVE до Apple CarPlay та Android Auto. Власники кросоверів з 8-дюймовим екраном також зможуть підключитися до вищезгаданих сервісів.

Покупець може вибрати з великого списку кольорів інтер’єру та варіантів оздоблення. На другому ряді сидінь розташований додатковий USB-порт, за допомогою якого можна без проблем підзаряджати гаджети в дорозі. Крім того, задні сидіння оснащуються опцією підігріву.

Оновлений варіант Kona Electric

Найкращі параметри в сегменті

Базові характеристики автомобіля є такими ж, як у попередньої варіації: авто оснащається батареєю на 39.2 та 64 кВт-год., з потужністю 136 та 204 к.с. та крутним моментом у 395 Нм. Кросовер, оснащений акумулятором на 64 кВт-год, проїжджає на одному заряді 484 км, що є унікальним показником в сегменті. Якщо ви надасте перевагу варіації з батареєю на 39.2 кВт-год, зможете проїжджати на одному заряді 305 км.

При використанні зарядного пристрою на 50 кВт акумулятор за 64 хвилини заряджається до показника в 80%. При використанні пристрою на 100 кВт час очікування знижується до 47 хвилин.

Тип зарядного пристрою   Kona Elactric 64 кВт-год Kona Elactric 39,2 кВт-год 
 DC Fast Charging 10-80%  50 кВт 64 хв 48 хв
   100 кВт 47 хв  47 хв
 AC Normal Charging 10-100%  7.2 кВт ОВС 9 год. 15 хв  6 год
   7.2 кВт ОВС 6 год. 15 хв  4 год 20 хв
 ICCB Charging 10-100%  (220/12А)  28 год 17 год 

Найкращі опції безпеки в своєму класі

Автомобіль оснащається пакетом функцій безпеки Hyundai SmartSense. Це комплекс, який гарантує допомогу в керуванні кросовером та активну безпеку. Розглянемо функції, якими зможе користуватися власник.
• [Нова опція] Асистент запобігання зіткнень у сліпих зонах (BCA)
• [Нова опція] Асистент попередження можливих зіткнень заднім ходом (RCCA)
• [Нова опція] Сповіщення про початок руху автомобіля, що попереду (LVDA)
• [Нова опція] Система безпечного виходу з машини (SEW)
• [Нова опція] Сповіщення про присутність пасажирів на задніх сидіннях (RSA)
• Адаптивний круїз-контроль із функцією Stop&Go (SCC w/S&G)
• Система екстреного гальмування із виявленням пішоходів та велосипедистів (FCA-Ped)
• Система підтримки руху в полосі (LFA)
• Система утримання в полосі (LKA)
• Інтелектуальна система попереджень про обмеження швидкості (ISLW)
• Система стеження за втомою водія (DAW)

На український ринок автомобіль потрапить уже в 2021 році.

Ми використовуємо файли cookies для покращення Вашого досвіду на нашому сайті. Щоб дати згоду на використання файлів cookies, натисніть кнопку Прийняти.