Авторизация
Регистрация

Hyundai IONIQ 5 - новий погляд на спосіб життя з електричної мобільністю

Компания Hyundai Motor презентовала новинку – модель IONIQ 5

Компанія Hyundai Motor презентувала новинку - модель IONIQ 5. Це середньорозмірний представник SUV-сегмента і дебютний автомобіль в лінійці нового бренду IONIQ. Під цим логотипом будуть випускатися електрокари.

Для створення IONIQ 5 використовувалася спеціальна електроплатформа Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Вона дозволяє застосовувати унікальні пропорції при подовженій колісній базі. Застосування даної платформи також дало можливість облаштувати унікальний дизайн інтер'єру з використанням екологічних матеріалів, домогтися підвищеної продуктивності, прискореної зарядки акумулятора, а також збільшити перелік функцій допомоги водієві і підключень.

Керівник маркетингового відділу компанії Томас Шимер сказав наступне: «IONIQ 5 дозволяє водіям і пасажирам вести звичний спосіб життя без обмежень, перебуваючи в поїздці. Цей автомобіль перший в своєму роді: він забезпечує інноваційний стиль використання передових технологій і простору всередині салону автомобіля».

IONIQ 5 початок нової ери в дизайні електрокарів

Початок нової ери в дизайні електрокарів

IONIQ 5 не схожий на попередні електроавтомобілі компанії. Створюючи його, розробники відступили від усталених канонів. Нову свободу дизайну дозволяє використовувати згадана високотехнологічна платформа. Hyundai апелює до стилістики моделі Pony, яка є дебютним серійним автомобілем бренду.

У IONIQ 5 відбивається вся 45-річна історія автовиробника: від самого початку до наших днів, коли авто Hyundai є невід'ємною частиною життя клієнтів. У дизайні автомобіля відчувається демонстрація зв'язку між минулим, сьогоденням і майбутнім.

Мотиви Pony особливо чітко простежуються в профілі новинки. Його буквально взяли і помістили на 3000-міліметрову колісну базу. Творці дуже постаралися, щоб класичні рішення добре виглядали на розширеній колісній базі і гармонізували з сучасної типологією електрокарів.

ONIQ 5 - приклад використання концепції «параметричної динаміки»

Авто отримало перший розкладний капот Hyundai. Він покликаний зменшити зазори в панелях, щоб поліпшити аеродинамічні показники. Передній бампер привертає увагу оригінальною V-подібною формою, включаючи денні вогні (DRL), які створюють оригінальну світлову підпис. Ця особливість є унікальною для IONIQ 5.

Двері автомобіля оснащені висувними ручками, які надають атмосфери стильності, а також покращують аеродинаміку. IONIQ 5 - приклад використання концепції «параметричної динаміки». Задня і передня форми авто ніби зливаються в дверях.

Колеса також сприяють аеродинаміці. Вони мають діаметр 20 дюймів і мають у своєму розпорядженні великими арками.

Глава Глобального центру дизайну Hyundai зазначив: «Починаючи з самого старту даного проекту ми прагнули розробити новий досвід мобільності майбутнього покоління. Наша місія - розробляти нові технологічні рішення, але при цьому залишатися все тієї ж компанією Hyundai. IONIQ 5 - це автомобіль, який знаходиться поза часом. У ньому кожен може побачити минуле, сьогодення і майбутнє ».

Інтер'єр зроблений в стилістиці «Простір для життя». Найкраще це проявляється в «універсальному острівці». Це центральна консоль, яку можна переміщати в салоні на цілих 14 см. Дана особливість в поєднанні з рівною підлогою гарантує набагато більшу свободу водієві і пасажирам.

Інтер'єр IONIQ 5 зроблений в стилістиці «Простір для життя»

Автомобіль обладнаний передніми сидіннями з опцією електрорегулювання. Їх можна відкинути назад під кутом, що забезпечує пасажирам відчуття невагомості. Щоб заднім пасажирам було більш комфортно, передні сидіння зробили більш тонкими - на 30%.

У точках, де стикаються багато елементів (підлокітник з підлогою, двері з обшивкою консолі, сидіння) застосовуються з екологічно чистих матеріалів.

Майбутній власник IONIQ 5 зможе вибрати колір кузова з 9 варіантів. До цього переліку входять 5 унікальних квітів, які є ексклюзивною розробкою для IONIQ 5. Інтер'єр робиться в 3 колірних варіаціях.

Різноманітність силових електроустановок під потреби будь-якого покупця

Автомобіль оснащується різними силовими електроконфігураціямі, які відповідають за мобільність. Розробляючи ці рішення, автовиробник не шукав компромісів у питанні продуктивності. Є два типи батарей: 58 кВт або 72,6 кВт. Всі типи установок гарантують дуже велику дальність пробігу і забезпечують максимальну швидкість на рівні 185 км / ч.

Для найпотужнішого мотора доступна функція повного приводу (AWD), яка гарантує комбіновану вихідну потужність 225 кВт-год і 605 Нм крутного моменту. Дана конфігурація забезпечує динаміку розгону від 0 до 100 км / год всього за 5,2 секунди.

При використанні заднього приводу (2WD) і батареї на 72,6 кВт гранична дальність ходу IONIQ 5 на одному заряді складає близько 470-480 км.

Vehicle-to-Load: швидке зарядження акумулятора

Платформа, на якій зроблений автомобіль, підтримує інфраструктуру 400 і 800 В. Мультизарядна система - перша технологія, яка змінює роботу мотора і інвертора для підвищення напруги від 400 до 800 В, що забезпечує стабільну сумісність зарядки.

IONIQ 5 оснащений передовими опціями

Зарядний пристрій на 350 кВт заряджає автомобіль з 10% до 80% за 18 хвилин. Щоб автомобіль зміг проїхати 100 кілометрів, досить витратити 5 хвилин на підзарядку.

IONIQ 5 має «на борту» нову функцію V2L, яка дає можливість заряджати будь-які електронні гаджети, включаючи кемпінгове обладнання, велосипеди, скутери. По суті, автомобіль перетворюється в повноцінну зарядну станцію.

З функцією V2L автомобіль видає потужність 3,6 кВт. Вхід, до якого підключаються пристрої, знаходиться під сидіннями 2-ої ряду. Скористатися ним можна при включеному автомобілі. Зовні авто є другий порт V2L. Він працює, навіть якщо IONIQ 5 вимкнений. За допомогою даної функції можна заряджати і потужне електрообладнання: для цього необхідно скористатися перетворювачем.
Інноваційні функції допомоги водієві і підключення

IONIQ 5 оснащений передовими опціями, які покликані розширити цифровий призначений для користувача досвід. Подвійний широкий кокпіт обладнаний 12-дюймовим інформаційно-розважальним монітором. Панель приладів оснащена екраном з таким же діаметром.

У перший раз IONIQ 5 отримав проекційний екран з функцією розширеної реальності. Тепер лобове скло - це інформаційний монітор.

Новинка оснащена вдосконаленою версією комплексу Hyundai SmartSense, який гарантує підвищений рівень комфорту та безпеки на дорозі. Він включає в себе систему допомоги при запобіганні зіткнень спереду (FCA), систему допомоги при запобіганні зіткнень в сліпих зонах (BCA), інтелектуальну систему допомоги обмеження швидкості (ISLA), попередження про втому водія (DAW) і так далі. Крім того, IONIQ 5 - перший автомобіль Hyundai, оснащений Highway Driving Assist 2 (HDA 2).

Новинка надійде в продаж в першій половині 2021 року.

Ми використовуємо файли cookies для покращення Вашого досвіду на нашому сайті. Щоб дати згоду на використання файлів cookies, натисніть кнопку Прийняти.