Авторизация
Регистрация

Компанія Hyundai розробила першу в світі інтелектуальну систему перемикання швидкостей

Компанія Hyundai розробила першу в світі інтелектуальну систему перемикання швидкостей

ICT Connected Shift System - новітня система прогнозування перемикання передач. Її створили фахівці компанії Hyundai Motor Group.

Суть роботи системи полягає в тому, що вона самостійно вибирає оптимальну передачу, відштовхуючись від обстановки на дорозі і від поведінки інших учасників руху. Завдяки такій технології знижується витрата палива і поліпшується процес водіння. Дана система буде інтегруватися в нові моделі Hyundai.

На нині існуючих автомобілях Hyundai встановлені системи, які адаптують роботу трансмісії під особисті переваги людини за кермом. Прикладом такої технології є Smart Drive Mode, яка встановлена ​​на модель Santa Fe. Нова ж система відрізняється тим, що враховує зовнішні умови, а не переваги водія: наприклад, транспортну обстановку, профіль дороги.

В процесі роботи система використовує інтелектуальний ПО блоку управління трансмісією Transmission Control Unit. Даний блок в онлайн-режимі збирає інформацію з камер, 3D-навігації, радара круїз-контролю.

3D-навігація бере в розрахунок велика кількість аспектів обстановки на дорозі, включаючи якість покриття, кут входу в повороти, наявність підйомів і спусків, інтенсивність руху. Датчики надають інформацію про швидкість і дистанції між учасниками руху.

Компанія Hyundai розробила першу в світі інтелектуальну систему перемикання швидкостей

З огляду на отриману інформацію, технологія створює оптимальний алгоритм роботи коробки передач. Цю роботу бере на себе штучний інтелект, який приймає рішення за частки секунди. Приклад: якщо система отримала інформацію про те, що незабаром піде тривале уповільнення, вона включає нейтральну передачу, що дозволяє економити паливо.

Технологія вже була випробувана. Тести показали, що автомобіль, оснащений ICT Connected Shift System, що їде по дорозі з великою кількістю поворотів, робить на 43% менше перемикань передач. Отже, завдяки наявності технології зменшилася частота застосування гальмівної системи - приблизно на 11%. Це позитивно позначилося на стані гальм і стомлюваності водія.

Перед тим, як буде здійснено різке прискорення і вхід в потік, система автоматично перемикає коробку в режим Sport. Таким чином, маневр проводиться простіше і швидше. Після входу в потік машина самостійно переходить в попередній режим, що дає можливість вести авто більш економно і безпечно.

Нова технологія зможе поєднуватися з технологіями автономного водіння, які зараз розробляються фахівцями Hyundai. Застосування інноваційної системи дозволить домогтися більш стабільного використання режимів водіння, а також зниження кількості палива, що витрачається.

У планах творців покращувати технологію в майбутньому. Її «навчать» взаємодіяти зі світлофорами, а також застосовувати в роботі стандарти LTE або 5G. Крім того, автомобіль буде передбачати наміри водія, що зробить процедуру використання коробки передач ще більш точної і вивіреної.

Ми використовуємо файли cookies для покращення Вашого досвіду на нашому сайті. Щоб дати згоду на використання файлів cookies, натисніть кнопку Прийняти.